19 Mayıs 2012 Cumartesi

19 MAYIS!

“Efendiler, bu durum karşısında tek bir karar vardı. O da millî hakimiyete dayanan kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak... İşte İstanbul’dan çıkmadan önce düşündüğümüz ve Samsun’da, Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulanmasına başladığımız karar, bu karar olmuştur...Türk’ün haysiyeti ve gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa, mahvolsun daha iyidir. Öyleyse ya istiklâl ya ölüm!” Kemal Atatürk, Nutuk.. işte bu sözlerden sonra milletin kararlılığıyla biz dünyadaki cenneti yaşıyoruz. Yıl 2012 hala manda altında olan ülkeler kıtalar zihniyetler var biz bu mandacılığı 29 Ekim 1923 te saf dışı bıraktık bir dahada görmeye niyetimiz yok.  Şehit kanıyla çizilen bu sınırlar ancak şehit kanıyla verilir tapuyla özelleştirmeyle bitirilemez. Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Bu arada değinmeden geçemeyeceğim metro yönetimi rengi sarılaşmış Türk Bayraklarını kaldırın artık almaya gücünüz yoksa seve seve bayrak getiririz..

2 yorum:

  1. Merhaba kuzen, yazılar için emeğine sağlık diyeyim ve hemen kafamı kurcalayan bazı şeylere değineyim. Güncel siyaseti tartışırken tarihe bakmak her zaman yararlı olur bence.
    1) Türkiyenin bağımlı olması hangi tarihlere ve olaylara dayanıyor.
    2) Atatürk'ün siyasi eğilimleri.
    3) izmir iktisat kongresi.
    Saygılar sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzen Merhaba, yazımı tamamlayıcı bir unsur olarak cevapladığın için teşekkürler, değindiğin konu bugün vatanımızda pek fazla hatta hiç göremediğimiz tarihin raflarında sadece merak edenin bildiği iktisadi ve idari değerlerdir. Bundan sonraki yazılarımda, bu konulara da değinmeye çalışacağım, bilgim elverdikçe. Saygılar Sevgiler.

      Sil