18 Mart 2013 Pazartesi

ÇANAKKALE !



1915'de hiç mezun veremedi Galatasaray, Kayseri, Konya, Sivas ve İzmir lisesi. Yaşları 14 ve15 olan yüreği dağları delip denizleri yırtacak kadar dolu cephede asker oldular. Kimisi Conk Bayırında, Anafartalar da, Sakarya da şehadet şerbetini içti, kimisi Gazi Antep de Şanlı Urfa da soğuk toprağın altına girdi. O sene hiç mezun veremedi Darülfünun Tıbbiyesi ( İstanbul Üniversitesi ) cepheye koşan yürekler baskınlarda, göğüs göğüse çarpışmalarda vatan korudu. Günlerce yarım ekmek üzüm hoşafı ile yiğitçe mücadele eden yiğitler Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek süngülerini emperyalizmin kalbine sapladılar. İstanbul boğazındaki gemisinden çayını yudumlayan generaller Türkiyeyi istanbuldan ibaret zannedip büyük bir yanılgıya düştüler. Türkiye istanbuldan değil Anadoludan oluşmaktaydı, medeniyetiyle kültürüyle aşkıyla Anadolu demek Vatan demekti.

Emperyalizmin, sömürgenin, himaye altına almanın, dişlerini göstermiş olan avrupa yeni pazarları arasına Türkiye Cumhuriyetini ekleyemeyecekti. Avrupanın gözden kaçırdığı şey Türk kültürü ve Türk bağımsızlığıydı.Orta Asyadan savaşa savaşa Anadoluya yurt edinmiş, bir düzine askerle çini dize getirmiş, 3 kıtada imparotorluk yürütmüş ve Tanrının askeri olmuş bir millet vardır avrupanın karşısında.

Küllerinden doğan millet, canını, malını her şeyini vermekten bir saniye tereddüt etmedi ettirmedi. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

5 yorum:

  1. Merhabalar,

    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle hazırlanan bloglar arasından çok değişik bir metin okudum ve etkilendim. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Bu vesileyle aziz şehidlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, Cenab-ı Allah'tan şehitlerimize rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim.

    Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Aa ben bu yazına yorum yaptım sanıyordum arkadaşım, acaba gitmedi mi? Neyse tekrar ve de böyle bir yazıya şeref duyarak yaparım önemli değil...
    bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimiz şu günlerimizi görüyorlarsa cennetten bizim yüzümüze tükürüyorlardır direnmediğimiz, isyan etmediğimiz için....
    şimdi peşkeş çekiyoruz onların kan döktükleri bu toprakları böldürüp, eşkiyaya teslim ediyor, ordusunu yok ediyoruz..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hislerin ve yorumların için, gün gelicek devran dönücek inş. Osmanlının yıkılmadan önce son 20 yılına bakar isek bu dönemle o kadar çok benzeştiğini göreceksin. İnş bir daha istiklal marşı yazdırmaz Allah bize ne diyeyim..

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil