4 Kasım 2012 Pazar

BU SABAH !

           


           Günaydın diye başlamayacağım sözüme, kapitalist düzenin hizmetkarlarından olan ben ve bizler bu sabahta çalışmaya başladık. Halbuki pazar kahvaltısı yapıcaktık ailecek, televizyonda kovboy filmi dönücekti, biz kızarmış ekmeklerimizin üzerinde kaymak bal ikilisini seviştirirken. Masaya sürekli gelen reçele takılacaktı gözümüz 1 seneden beri aynı miktarda oluşuna hayretle bakacaktık fakat yine de dokunmayacaktık ona, bitsin diye ebeveynlerimiz zorlayacaktı bir kaşıkta bundan yesen nolur diye. Masa da balın, sütün ne kadar faydalı olduğundan söz ederken yine de yememenin hesaplarını yapıp sofradaki etgillerden aşırmaya devam edicektik. Babam kızacaktı bir daha size sucuk salam yok diye, bir sonraki haftaya biz yine sucuk salam yiyecektik, babam yine kızacaktı..

          Kahvaltı öğlene kadar sürecekti, hatta öğle yemeğiyle birleşip ortaya karışık olacaktı. Kovboy filmi bittikten sonra ekonomi haberleri, biraz evdeki havayı sertleştirse de lodos evde yerini samyeline bırakacaktı. Muzur çocuklar gibi ellerimizde çay bardakları televizyon karşısında dünyayı kurtatırken, annemden gelen koltuklara çay damlatırsan sana sildiririm uyarısıyla kendimize çeki düzen vericektik.

          Özlediğim pazar kahvaltısını insanlara hizmet için ve geçim kaynağım için şimdilik erteliyorum. Fakat  2 ay sonra dünyaya gelecek oğlumu pazar kahvaltısından ve kovboy filmlerinden eksik bırakmayacağım. Saygılar.. 

4 yorum:

  1. Reçel meselesine çok güldüm...demek sadece bizde olmuyormuş...Oğlun şimdiden hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim..:) Klasik türk ailesi durumu.:)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Dayı,

    "Bu Sabah" başlıklı bloğunuzu büyük bir keyif alarak zevkle okudum. Bir pazar günü sabahında aynı şeyleri yaşıyoruz. Sabah kahvaltısını yaparken TRT 1'de ki kovboy filmini izlemek bizlerin de en çok keyif aldığı, mutlu ve huzurlu olduğumuz günlerden biridir.

    Bloğunuzda bir çocuk beklediğinizi de işaret etmişiniz. Ben de sizin için bir duada bulunmak istiyorum. Cenab-ı Hakk sizlere, azadan ve akıldan noksanı olmayan sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ve salih bir çocuk nasip ve müyesser eylesin inşallah! Siz de onunla birlikte kovboy filmi ile beraber pazar kahvaltılarınızı yaparsınız inşallah!

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Öncelikle güzel duaların için Allah senden Razı olsun, inşallah hayırlı bir evlatla birlikte hayırlı bir dünyada yaşamak nasip olur bize.
    Pazar kahvaltıları çok önemlidir kültürümüzde bilirsin, aileyi toplamak konusunda en ideal gündür.

    YanıtlaSil