10 Mart 2013 Pazar

MEMLEKET HAVALARI PART - 4

Selam dostlar memleket üzerine düşünürken, kabız olan bir martının s.çması sonucu sol tarafımı b.k götürmüş durumdayım. Ne kadar şans oyunu varsa hepsini oynamak için şans oyunları dükkanına giderken araba çarpıyordu bumu lan şans herşey olabilir dedim oynamadım.

Sonra düşündüm neden kuş ihtiyacını giderdiğinde şanslı oluyorsunda ne bilim bir fil yada orangutan s.çtığında şanslı sayılmıyorsun.Bize özgü tenimize yapışmış bir çok batıl inanç gibi üzerimizde parlıyordu bu inanışda. Galiba duygularımızı saklayamadan yaşayamadığımız için sürekli biz profesyoneliz kelimesini tüketiriz iş alanlarında, çünkü profesyonel asla duygulanmaz.

Neden yapamıyoruz niye bir şeyide biz icat etmiyoruz cevabını ararken gördüğüm manzara karşısında oturup ağlamamak için nefesimi tuttum. Japon metrosunda herkes kitap okurken bizim metroda ayfonlar androyidli telefonlarda sadece balon vurma oyunu oynanması galiba neden biz icat edemiyoruz sorusunun cevabıydı bana. Şirketlerin en üst noktasındaki yetkililer akraban ise hayat için çırpınmana gerek yok tek derdimiz budur çünkü. Profesyonellik eş dost doldurmaktır bizim iş hukukumuzda...

Birazda siyasi takılalım;
 Yoldaki tetöristlerle kucaklaşan vekilleri kınayıp dava açan hükümetimiz ve yargımız, aynı vekilleri neden tetörist başı ve adamları ile dağa görüşmeye gönderir çelişkili bir durum. İmralı adasında görüşmeye giden vekillerin açıklamalarında hiç aranmadık ifadeleri var iken, valla ben alışveriş merkezine girerken bile 3 kere aranıyorum konummu değiştirmeliyim sözleri aklıma takılıp durdu. Pkk nın elindeki esirlere karşılık kimler serbest bırakılacak merak içerisindeyim, işte o zaman yargıya müdahalenin daniskasını anlayacağız, işte o zaman balyoz denen ergenekon denen saçmalıkların sadece yargıya müdahale edilmesiyle yönlendirildiğini anlayacağız. Kandilden, apo imralıda mesafemiz çok uzak  süreci olumsuz etkiliyor gereğinin yapılması bizi olumlu etkiler açıklaması galiba bir ampul yakar düşüncelerinizde, yakmaz isede söyleyeyim çıkarıcaksın deniyor.

Bu vatan hainlerle, satanlarla anlaşma yapmadığı için bağımsız yaşıyor, Alparslandan, Meteye, Cengiz Handan, Fatih Sultan Mehmete ve en son olarakda Mustafa Kemal Atartürke kadar süre gelen her devlet Türk kimliğini koruyarak yaşayabilmiştir, bu böyle biline. Diline, Dinine ve Kimliğine sahip çık Türkiye !

4 yorum:

  1. çakma yılmaz özdil seni...
    olum sen artık baba oldun bırak şu dayı ayaklarını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız senin kim olduğunu biliyorum ama burda kirletmicem sayfamı:)

      Sil
  2. bir filin sıçmığına maruz kaldığını düşünmek istemiyorum dostum :)

    YanıtlaSil
  3. Şuan düşündümde düşünmek bile acı verici Emrah:)

    YanıtlaSil