11 Şubat 2013 Pazartesi

POSTA HALİ !

Veryansın ederken postanın 3. sayfa haberlerinden, günümüz baş sayfa manşetlerini merakla okumaya başladık.
Kocasını kesen kadın,
Çocuklarını katleden baba,
Aileyi doğrayan kayınpeder,
10 kişinin tecavüz ettiği çocuk,
Tecavüze karşı koymadı diyen yargı,
Kızını damadını mermi manyağı yapan kaynana,
Galiba bu haberleri 5 seneden beri her gün tüm gazetelerde manşetten almaya alıştık. Alıştırılan kitle tepki dahi vermezken doğal şeyler bunlar, norveçte insanlar can sıkıntısından intihar ediyormuş diyerek aslında bizde olanlar çok güzel anlamlı hayatın akışını sağlayan doneler olarak görmekte cabası tabi.
Zihniyet devletin kanalında kadının omzunu kapatıp, islami flört sitelerini desteklerse, felix uzaydan atlar biz tv karşısında maymun oluruz.

Batının demokrasi getireceği bahanesiyle kendini bile kandıramadığı arap baharında başrolü oynayan hükümet, galiba hiç haberlere bakmıyor diye şüphelenmiyor değilim. Sözde demokrasinin geldiğini söylenilen yerler kanlı pazarlarını yaşarken insanların yığın halinde ölmesi galiba pek de önem arz etmiyor. Batı kendine demokrasi getirsin sloganıyla bütünleşirken aniden batının sağladığı demokrasiden medet ummak ahmaklık değilde nedir diye sorasım da var hafiften. Suriyenin bize saldıracağını söyleyip 3 ay boyunca patriotların gelmesini beklemek,şu soruyu taktı kafama: Suriye patriotlar gelene kadar neden füze atmadı ? galiba hafif düşünenler benim gibi bu soruya cevap verebiliyordur. Patriotlar Türkiye güvenliği için değil İsrail bekçiliği için olduğunu sağır sultan duydu, deniz kızına söyledi o da okyanus ötesine götürdü fısıltıyı.

Orduda savaşıcak komutan kalmadı diye hayıflanan vatandaşlara, sahte delillere sahte mahkemelere cevap niteliği taşıyan asker savunmalarına sadece bir göz atın, savaşıcak komutanda olur millette ! Popüler zamanda yapılan kazılardan çıkan silahlar patlayıcılar ülkeyi devirmek için delil kabul edilirken, videoyu çeken polis memurunun söyledikleri galiba olayı aydınlatıyor izleyenler bilir. Videonun sessiz hali medyaya sürülmüşken sesli hali internete sızacağını kimse tahmin edemedi herhalde yada hala vatansever polis memurları vardır teşkilatta kim bilir.

Neyse en son balyoz baroya iniyor, bekleyip göreceğiz !!!  

2 yorum:

  1. vardır vardır tabi vatansever polisler öyle....de -rağmenleri ne kadar sürer onu bilemeyiz....

    bu arada mimlere bakışını pek bilmiyorum ama kitapları nasıl okuduğuna dair bir mimin var,cevaplarsan sevinirim:)

    YanıtlaSil