18 Şubat 2013 Pazartesi

MEMLEKET HAVALARI PART -3

Dedimki kendime memleket havaları müthiş gidiyor konu bulma sıkıntısı yok her saniyesi hollywood gibi.

Terör ya da terörizm, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir. Burda bize teröristin tanımı yapılmakla beraber işlevleri de ayrıntılı şekilde açıklanmıştır. Tabi terör sözcüğünün kılavuzdaki anlamı değişip birden imralı oluverdi nedense, yada dağdaki kandırılmışlar gibi. Hükümetten bir zat'ın aslında imralı önceden çok naif bir insandı alnını secdeden kaldırmazdı sözleri, pkkyı yumuşatma girişimlerinden bir kaçıydı sadece.

Paşalar içeride çamaşırlarını bile kendileri yıkarken, terörist başına televizyon verilip hapishane koşullarının düzeltilmesi olayıda yakamıza takılan nazar boncuğu diyelim. Terörist sıfatıyla yargılanan paşanın ihbarcısı teröristin ta kendisi çıkınca aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık en iyisi sakalı yok edeyim durumuna getirdi yargıyı, bıyık önemli tabi badem olunca tadından yenmez.

Günlerdir katili aranan amerikalı kadın cinayetine dolu tarafından bakar isek en sevindiğim nokta surların artık hakettiği değeri görecek olmasıdır. Osmanlısına her toplantıda binlerce teşekkür eden kafa, neden surların bakımında kültürel değer korunmasında bu kadar aktif olmaz, yada her sene sel olan kağıthane deresinin yanına neden gidip osmanlı arşivlerini taşıttırır buda takılan sorulardan bir kaçı diyelim. Gelelim cinayete güzel ülkemde hergün onlarca kadın katledilirken, tecavüze uğrarken haber değeri 50 saniye, amerikalı öldürüldü 1 ay tüm kanallar naklen yayın maşallah. Sonrada hep amerikanın oyunu bunlar, ne suçu var lan adamların sen oyuna müsade edersen oyun oynayan çok olur aslanım..

5 yorum: