19 Ocak 2013 Cumartesi

DARFUR - URUMÇİ !

            Bu iki bölgenin tek benzer yönü, soykırıma uğramalarıydı. Hergün  her saat ve her dakika evleri basılıp, çocuklarının bacakları kesilip, kadınlarına tecavüz edilip, erkeklerinin ise başlarını kesiyorlardı. İnsanlık dramı görmek istemeyenleri bir kere daha uyarıyor fakat görmeyen gönül sadece anlamdan ibaretti.
           
                                     DARFUR

            Bölge, Çad, Libya ve Orta afrika cumhuriteyi ile çevrili bir konumdadır. Sudanda yaşanan soykırımın tek amacı arapların siyahi müslümanlara soykırım yaparak bölgeyi temizlemeleriydi. Onlara göre, siyahilerden bırak müslüman olmayı insan bile olmazdı. Hergün, hergece köylere yaptıkları baskınlarda, çocukların bacaklarını kesiyorlardı, kadınlara defalarca tecavüz ettikten sonra öldürüyorlardı. Yetişkin erkeklerin ise kafaları kesiliyordu hemde ailelerin gözü önünde. BM verilerine göre 200.000 kişi ölmüş, 3 milyona yakın insan ise göç etmiştir. Tüm dünya ve biz dahil tiyatro izler gibi izlerken yardım duygularımız kabarsada yardım edemezdik, çünkü galiba ortada soykırım yapan araplar olduğu için muhtemelen arap olsun soykırımcı olsun bizim için farketmez mantığı var. Eğer olmasaydı hala gündemimizde olurdu.

                                     URUMÇİ

           Doğu Türkistanın Sincan uygur özerk bölgesinde yer alan urumçi. 5 temmuz 2009 da felaketle gözünü açmıştı yeni güne. Evlerinden çıkıp işyerlerine gitmek isteyen uygur türklerini, çin tarafından urumçi bölgesine yerleştirilmiş çinliler tek tek katlediyordu. Sokakta gördükleri her Türkü insan yığınının arasına alıp çeşitli işkencelerle öldürüyorlardı. Tüm dünyanın gözü ve bizim gözümüz yine görmek istediğimiz yeri gördü. Türkler katledilirken kılı kıpırdamayan devlet ve yalakaları sayesinde binlerce soydaşımız hayatını feci şekilde kaybetti.

         Soykırım hangi millete, hangi dine, hangi ırka yapılırsa yapılsın, hiçbir insan oğlunun hakettiği bir ölüm değildir. Milyonlarca insan soykırım sebebiyle ailesini kendini ve memleketini kaybetmiştir. Ölüm onlar için en iyi yol olmuştur, çünkü sakat kalanlar, akli dengesi bozulanlar ve gözleri önünde eşlerine, annelerine tecavüz edilip öldürülenler için yaşamak sadece anlamda kalıp biyolojik alışverişi sürdürmekti. Filistindeki, myanmardaki müslümanlar için ayağa kalkan aktivistler, gazeteciler sivil toplum örgütleri ve kitleler, urumçideki türkler için neden kıllarını kıpırdatmadılar. Türk soyunun yok olması içinmi, yoksa oradaki çoğu türkün hala göktanrı inancına sahip olduğu içinmi. Madem müslümanlar sadece sizin için önemli o zaman neden, darfurdaki siyahi müslümanlar için dünyayı ayağa kaldıramadınız. Filistin için yaptığınız şovları neden onlar içinde yapmadınız, hesabını ben değil fakat tarih soracaktır. Esen kalın..
       

14 yorum:

  1. Merhabalar,

    Adı ne olursa olsun, insanın canına ve malına karşı yapılan her türlü kasıt zulümdür. Zulmü, ne Kur'an ne de günümüz hukuku asla mübah görmemektedir. Sizin de dediğiniz gibi işlenen tüm bu mezalimin hesabı sorulacaktır.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Bunlar sahte Müslümanlar, alayı milleti enayi,keriz yerine koyuyor, Suudi Arabistan kralı Amerika'nın -affedersin arkadaşım artık öfkeden küfürlü konuşurum ben kusura bakma- kucağına oturmuş, bizim Müslüman Tayyip ve akp hükümeti öyle, Katar öyle. Bunlar hepsi bir olup Müslüman Libya halkını Amerika ve diğer yayılmacı işgalci Hristiyan devletlere yedirdiler, yetmedi Kaddafi'yi linç ettirdiler,şimdi de aynısını Suriye ve Esat için yapıyorlar,Amerika ne derse onu yapıyorlar, Amerika'ya gebeler çünkü..vatan hainliği görülmedik biçimde, pkk yalakalığı diz boyu! Komutanlar terörist, teröristler masum olmuş! Her gün Atatürk'ümüze küfür,yaptıkları,isminin geçtiği sokaklara kadar düşmanlık,silme,yok etme çabası,uğraşısı...Birand denen pkk yalakası geberdi diye arkasından konuşunca 'Müslüman ölünün arkasından kötü söz söylemez' diyorlar, 74 yıldır Atatürk'ün arkasından demediklerini bırakıyorlar bunların Müslümanlıkları yalan, Keriz Feneri'ne bak anla ne kadar Müslüman olduklarını, Bosna paralarını iç eden Süleyman Mercümek, Erbakan'ın kayıp trilyonları...alayı hırsız..

    YanıtlaSil
  3. Karabağ'da Azeri Türk'lere ne işkenceler,ne zulümler yapıldı, bunları görmez akepe! Ermenilere tavizler verir,pkk'lılara zil takıp oynattırır,Libya'da Afrikalı Müslümanlar var, o muhalefet denen çapulcu sürüleri sırf renkleri siyah, kara derili diye, Kaddafi'yi destekliyor Amerika'yı desteklemiyor diye soykırım yaptılar, Libya'da inşaat işçisi Türk'ler gözleriyle görüp anlatmışlar, Afrika'lı yüzlerce yoksul göçmen Libya'ya iş bulma umuduyla gelmiş onları bıçaklarla saldırmışlar,kamplarını yakmışlar, ölmeyip yaralananların çoğu korkudan doktora bile gidemiyormuş,
    Sudan'lılara baltalarla saldırmışlar (yabancı sitede okudum Türkçe değil ama kaynak olması bakımından kaynağı bu link: http://www.wsws.org/en/articles/2011/03/rebe-m31.html

    Bu da yine Libya'da yoksul Afrikalılar Kaddafi'yi desteklediği için hapislere atılıp zorla Kaddafi'nin yeşil bayrağının yedirmelerine ilişkin video:

    http://haber.ekolay.net/haber/K%C3%B6pek-diye-ba%C4%9F%C4%B1r%C4%B1p--bayrak-yedirdiler-V%C4%B0DEO/64/1011652.aspx

    Libya Afrikalı göçmen bayrak yedirdiler yaz google çubuğuna bu konuda pekçok haber,video bulabilirsin. güya Müslüman Arabistan,Katar, akp bunların olmasına destek verdiler, vermeye devam ediyorlar, milyonlar akıtıyorlar isyancılara...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, yorumlarının hepsine şiddetle katılmakla birlikte bir şey daha eklemek istiyorum, arap denilen canlıların yaşadığı topraklar, tarihte peygamberlerin kanı akıtılan topraklar. O topraklarda yaşayan milletler iflah olmaz. Çok basit bir vurgu osmanlının kanat gerdiği araplar, bir şişe şaraba kurtuluş savaşında, ingilizlere fransızlara sattılar bizi. Yürütülen politika araplaştırma politikası, 10 küsür seneden beri Türk'üm demeyen bir devlet başına sahibiz daha fazla açıklama yapmaya gerek yok zannedersem. Çünkü bir Türk milletini yok etmenin tek yolu asimile etmektir. Bu CIA tarafından dünyanın bir kaç noktasında başarıyla gerçekleştirilmiş operasyonlardan bir tanesi..

    YanıtlaSil
  5. Hesabını hem tarih hem de en önemlisi Allah soracak... Hiçkimse dininin, dilinin, ırkının, milliyetinin, parasının ya da gücünün arkasına sığınarak zulmedemez, zulme rıza gösteremez. Allah hesapları çok çabuk görendir. Yeterki bizler, doğrunun ve hakkın yanında olalım...

    YanıtlaSil
  6. Yapılanlar ortada, sadece görülmek istenenler görülür, diğerleri popüleritenin altında ezilerek yok olur. Yok olan sadece vaka değil, masum insanlardır. Umarım adalet sağlanır...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,

    Yorumların tamamını okudum. Aynen katılıyorum. Bunlar, insanlarımızı Allah ile aldatıyorlar. Bu günahın ve vebalin altından nasıl kalkarlar bilemiyorum ve bunları Cenab-ı Hakk'a havale ediyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  8. maalesef ki gerçekler böyle.
    insanlıktan nasibini almamış ülkelerin geleceği de olmalı. katliam katliamdır, dini, dili, ırkı, gözünün üstünde kaşı fark etmez.

    yazının ve yorumların tamamını okudum. tarihi hatırlattığın için teşekkür ediyorum..
    fakat, maalesef ki bize yine internet üzerinden dünyayı kurtarmak kalıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, dünyayı kurtarmak değilde, bilinmeyenleri kendi çapımızda dile getirmek bizim yaptığımız diyelim.

      Sil
  9. Bu yazı ve yorumlardaki "her şey" bir tarafa medyanın durumu için Noam Choamsky'nin Rızanın Ekonomipolitiği:Medyanın kitleselleştirilmesi adlı kitabını öneririrm naçizane. Bu kitabın daha ilk sayfalarında medyanın 1960lardan bu yana nasıl manipülatif kullanıldığını görürsünüz...Olayların kökü yeni değil...

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Kitabın adını yanlış yazmışım hafızama güvenip. Özür dilerim, doğrusu şu: Rızanın İmalatı: Kitle Medyasının Ekonomi Politiği.BGST yayınlarından çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kitabı okuyacağım en kısa sürede. Halkla ilişkiler bitirdiğim için zaten biraz içerisindeyim bu konunun biraz meraklıyım medya ve kitle yönlendirme konularına bu iyi oldu. Tekrar saol..

      Sil