26 Aralık 2012 Çarşamba

TİNERCİLER - DİĞERLERİ !

              Başbakanımızın söylediği gibi düz liseye gidipte tinerci, militan olacağına, imama hatipe gitsin benim gibi olsun. Sözleriyle yazıma başlarken, birden en büyük tinerci olarak katılıyorum bu sözlere. Tineri evde boya yaparken üzerime sıçrayan kimyasal maddeleri temizlemek için kullandığımda farkına varmıştım, evet ben düz lise okuduğum için potansiyel bir tinerciyim. Hemde sokakta 1 lira istemeyenlerdenim !

               Herneyse konumuz şimdi ODTÜ'lü tinerciler, kamuoyunda yapılan baskıyla, olaylardan birkaç gün sonra diğer üniversitelerden yapılan açıklamayla, ülke olarak tinerciler ve diğerleri diye ikiye ayrıldık. Medyanın ve Gül'ün atadığı rektörlerin yaptığı açıklamalar sonucu, ODTÜ tinerci yetiştirme merkezi ilan edilmiş bulunup, kantinde tonlarca tiner satıldığı iddia edildi. Verilen makyajla bundan sonra ODTÜ'yü kazanan öğrencilere babalarından tokat, çevrelerinden ise ayıplanma bekleniyor. ODTÜ deki olaylara taraf olduğumdan değil amacım sadece, sistemli yapılan sindirme ve yok etme politikasını ifşa etmek.
             
               Medya ve güç aynı emellerle birleştiği zaman kamuoyunu yönlendirme iradesine sahiptir. Bunu önceki yazılarımda anlatmıştım, savaş çıkaran ve savaş bitiren güce sahip olan medya, militan kelimesini kullanıp kitlenin 'militan' kelimesine olan zaafiyeti sonucunda destek bulmayı amaçlamıştır. Yaratılan imaj sonucu ODTÜ ve diğerleri vurgulanırken, rektörler olayı kınayıp bizim üniversitemizde böyleleri yok mesajını çakmıştır.
         
              Güc'ü elinde bulunduranların, hoşuna gitmeyenleri militan-tinerci kabul ettiği bu ülkede herkes potansiyel bir tinercidir mesajıyla kaygılanmamak elde değil. Meğersem muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda değil, tinerin kafasıymış. Devlet başımız herkesi kucakladığını söylemişti oysaki hitaplarında, umutlanmıştık camia olarak. Bana göre beklenen açıklama Cumhurbaşkanının atadığı  rektörlerden değil, akademisyenlerden öğretim üyelerinden gelmiştir dikkate alınız...

2 yorum:

  1. ya ben oje,badana kokusunu filan seviyordum.Bak düz liseden de mezun oldum ben.Eee ben tinerciyim:))
    Eee ne olecek şimdi,nasıl kurtaracak bizi başbakan bizi;)

    YanıtlaSil